Coaching - lessen voor het leven

coaching

Ik begeleid je graag om antwoorden te vinden op vragen die bij jou spelen. Vragen waar je je soms niet eens bewust van bent, maar die zich uiten in een onbestemd gevoel of gedrag. Gevoel of gedrag waardoor je bijvoorbeeld weinig energie hebt, niet lekker in je vel zit, niet in je kracht staat, niet in balans bent en waar je heel graag vanaf wilt. Maar, hoe doe je dat?

Er zijn allerlei redenen te bedenken waardoor het niet lukt om de huidige situatie te doorbreken. We hebben allemaal gedragsmechanismen, gedachtenpatronen of verwachtingen ontwikkeld uit vroegere ervaringen die ons destijds hielpen om het leven te leven, maar die nu niet meer voldoen of niet meer bij ons passen. En toch blijven we ze automatisch inzetten, omdat ze zijn ingesleten in ons dagelijkse leven. We herkennen ze niet meer als aangeleerd gedrag en juist daar zit de ‘sleutel’.

Door ze inzichtelijk te maken, ontstaat er bewustwording en ben jij in staat om als het nodig is, ander gedrag in te zetten. Een cliënt begeleiden in dit proces is telkens weer heel gaaf om te doen. Jou weer in je kracht zetten, dicht bij jezelf, zodat jij beter in je vel zit en in balans bent. Dat is mijn missie.

Het kost tijd om je gedrag opnieuw vorm te geven. Dat hoeft lang niet altijd ingrijpend te zijn. Kleine aanpassingen kunnen al veel verbetering opleveren. Ik ben een voorstander van het aanbrengen van kleine veranderingen, omdat die veel makkelijker in ons huidige leven zijn in te passen en ook makkelijker beklijven. Een rigoureuze ommezwaai leidt vaak tot teleurstelling en afhaken. We kennen allemaal wel de goede voornemens van 1 januari waar we vol enthousiasme mee aan de slag gaan en die je een poosje later opgeeft, omdat het je leven teveel overhoop haalt.


“Elk reisdoel begint met een eerste stap”  - M. Ghandi


Groeien in bewustwording en bewustzijn!

Hoe leef jij je leven? Sta jij in je kracht? Geef jij ruimte aan jouw verlangens en dromen? Ervaar jij balans in leven of loop je telkens tegen de zelfde uitdagingen en vragen aan?

Bijvoorbeeld als je onrust in jouw lijf voelt, vragen als waar komt het vandaan en wat kan je er aan doen? Of... hoe zet je dat gepieker in jouw hoofd stop? Hoe komt het dat je die ene stap almaar blijft uitstellen? Hoe komt het dat jij je niet gelukkig voelt, terwijl je zoveel hebt om dankbaar voor te zijn? 

Vragen waarop de antwoorden niet altijd meteen duidelijk zijn, maar die wel in jou zitten. Jij kunt die antwoorden vinden door te werken aan bewustwording. Bewustwording is een proces waarin jij jezelf beter leert kennen. Je ontdekt jouw talenten en kwaliteiten, wat er voor jou toe doet, welke gedachten of overtuigingen jouw gedrag beïnvloeden, welke normen en waarden voor jou belangrijk zijn, welke patronen de manier waarop je leeft bepalen, wat de invloed van je omgeving op je leven is; kortom je wordt je bewust van de manier waarop jij op dit moment het leven leeft.

Wanneer je de dieperliggende drijfveren in jezelf kent en herkent, ga jij je realiseren wat jou helpt om je doel te bereiken en wat jou niet helpt. Hierdoor schep jij voor jezelf de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken in het pad dat jij wilt bewandelen. Een pad dat past bij wie jij bent en bij wat jij wilt bereiken. Zo ben jij vanuit bewustzijn in staat om jouw gedrag te beïnvloeden en te veranderen, zodat jij meer in je kracht komt te staan en invloed hebt op hoe jij je voelt en de mate waarin jij balans ervaart. 

Het werken aan bewustwording zorgt er voor dat antwoorden op je vragen zichtbaar worden en dat jij actief stappen kunt zetten om je doel te bereiken.    

bewustzijn

"Bewustwording is een transformatieproces waarbij jij kunt kiezen voor een andere manier van ZIJN"  - ingspire


De natuur als voorbeeld en inspiratie

natuur

In de natuur vinden we talloze voorbeelden, die symbool staan voor ons dagelijkse leven. Niet voor niets koos ik voor de banner op deze website voor foto's uit de natuur. De wisseling van de seizoenen, de groeiwijze van bomen, paddenstoelen, wilde bloemen, onkruid, vruchten, geuren en kleuren, alles heeft zijn functie en groeit en bloeit op zijn eigen manier, in zijn eigen omgeving en tempo. Tijdens het wandelcoachen betrek ik dat graag in ons gesprek. Waardoor word jij aangetrokken, wat vertelt het jou… het levert altijd weer mooie inzichten op. Beelden zijn soms zoveel sprekender dan dat we in woorden kunnen uitdrukken.

Voor mij is de natuur ook een prachtige plek om tot rust te komen.  Genieten van wat ik onderweg tegenkom, frisse lucht en beweging zorgen ervoor dat ik nieuwe energie opdoe en weer opgeladen raak. Of ik nu in het bos, aan zee of in de bergen loop, ik raak telkens weer geïnspireerd door de kracht van de natuur en hoe alles met elkaar verbonden is.

Die inzichten zijn prachtig om in te zetten, voor mezelf én voor jou!


“De natuur is een prachtige inspiratiebron voor de manier waarop we naar het leven kijken”


Mieke Spijker Coaching

Hengelo

 

Overig:

KVK nr: 83407715

BTW nr: NL003815221B17