Over Mieke Spijker

Mieke Spijker

Mijn verlangen

"Zijn wie je bent, dat is geluk!"

Ik woon samen met mijn man Laurens in Hengelo(O) en onze drie kinderen staan inmiddels op eigen benen. Daardoor is er voor mij ruimte ontstaan om invulling te geven aan een al lang gekoesterde wens, namelijk nog een studie volgen en de daarmee opgedane kennis inzetten voor een ander. Wat was het geval? Ik werkte vele jaren met plezier in de accountancy, totdat ik op een gegeven moment merkte dat ik meer energie haalde uit gesprekken met collega’s en ondernemers, dan uit het werken met cijfers.

De mens achter mijn gesprekspartner mogen ontdekken ervaarde ik keer op keer als een cadeautje. Ik ontdekte gaandeweg dat we allemaal op een unieke manier in onze kracht staan en dat we elk op onze eigen wijze het leven leven. Allemaal komen we daarin onze uitdagingen tegen en hoe ga je daar dan mee om? Meer en meer raakte ik ervan overtuigd dat ik daar mee aan de slag wilde: mensen ontdekken en een stukje begeleiden op hun weg, in hun zoektocht.

Dat verlangen heeft alles te maken met de interesse die ik al van jongs af aan heb in de mens. Het fascineert me eindeloos hoe ingenieus ons lichaam in elkaar zit en hoe processen in ons lijf met elkaar verbonden zijn. En welke invloed heeft ons brein en met name onze gedachten, daar op? Het is boeiend om er mee bezig te zijn en antwoorden op vragen te vinden die voor elk mens uniek en specifiek zijn. Geen mens is hetzelfde. Hoe we in het leven staan wordt immers bepaald door een breed scala aan factoren, zoals gedachten, overtuigingen, normen en waarden, omgeving, opvoeding, genen, etc. Ik vind het steeds weer intrigerend om dat te (mogen) ontdekken en er mee aan de slag te zijn.

Mijn eigen zoektocht

“Life is beautiful in all its colors, even the darker ones, they're here for a reason”  - Chris Martin

Zo’n 15 jaar geleden merkte ik dat ik minder lekker in mijn vel zat. Ik had allerlei fysieke klachten en was eindeloos moe. Ik begreep weinig van de lastige perioden in mijn leven, vond dat ze me overkwamen en ik was me niet bewust van het feit dat ik een keuze had in hoe ik er mee omging. Ik paste me aan, aan mijn omgeving en schoof mijn eigen behoeften en verlangens meer en meer naar de achtergrond. Ik had gedragsmechanismen en gedachtenpatronen ontwikkeld die me lange tijd vooruit hielpen, maar die op een gegeven moment geen oplossing meer boden. Ik begon te dolen in mijn eigen doolhof. Ik had geen idee in welke richting ik kon gaan om weer beter in mijn vel te zitten.

Gaandeweg leerde ik met behulp van de mensen bij wie ik hulp zocht, dat ik de aandacht mocht verleggen naar mezelf en dat de manier waarop ik omging met lastige situaties te maken had met ervaringen uit het verleden. Ik mocht mezelf toestaan om andere keuzes te maken, keuzes die beter pasten bij mijn behoeften en verlangens.

Tijdens mijn coachopleiding aan de Academie voor Holistisch Coachen in Bilthoven leerde ik mezelf opnieuw ontdekken. Ik ontdekte dat verbinding voor mij in het leven essentieel is. Verbinding met mezelf, mijn lijf, mijn gevoel, mijn passie en ook verbinding met mijn omgeving en de mensen om mij heen. 

In het contact ervaren anderen dat ik warm en liefdevol ben. Dat mijn empathie, goed kunnen luisteren en analyseren ervoor zorgen dat er gemakkelijk een verbinding ontstaat waarin ze zich veilig en vertrouwd voelen. Dat is waar ik me voor inzet in een coachtraject. Het creëren van verbinding en vanuit die verbinding vind jij de antwoorden waarnaar jij op zoek bent!

Jij, jouw mens zijn, jouw verhaal staat centraal en als coach mag ik je daarin een tijdje begeleiden.

Wat een voorrecht! Je bent van harte welkom!

Mieke

Mieke Spijker Coaching

Hengelo

 

Overig:

KVK nr: 83407715

BTW nr: NL003815221B17